BCT-Touristik

Japan4Youth

Tokyo Anime Fair

De Tokyo International Anime Fair, kort TAF, is de grootste anime beurs ter wereld. Wanneer je fan bent van Japanse strips, mag je dit evenement niet missen! Er zijn onder andere vele nieuwe anime series te zien. Maar je kunt ook meebeleven hoe deze ontstaan.

Sinds het jaar 2002 vindt de TAF iedere lente plaats in het International Exhibition Center op het Tokyo Big Sight plaats. Er zijn meer dan 250 bedrijven vertegenwoordigd en de beurs wordt door ruim 100.000 bezoekers uit de hele wereld bezocht. De voorzitter is Shintaro Ishihara, de gouverneur van Tokyo.

Binnen vier dagen kan je de exposities van bekende anime-bedrijven, evenementen zoals spectaculaire tonelen, bioscoopfilmvertoningen en de uitreiking van de Tokyo Anime Awards beleven.

De Tokyo Anime Award is een competitie die door de Tokyo International Anime Fair wordt gesponsoord. Het is onderverdeeld in twee hoofdcategorieën: genomineerde werken die in de laatste 12 maanden werden uitgezonden of verkocht en nieuw ontdekte tekenaarstalenten. Verdere categorieën zijn de 1-miljoen-yen-hoofdprijs, de Outstanding Work Award en de Business Award. De uitreiking vindt tijdens de TAF plaats. In 2002 won de film "Spirited Away", die ook in de westerse wereld erg succesvol was, de award voor beste animatiefilm.

Ieder jaar wordt bovendien een officieel karakter voor de beurs opgericht. Dit vertegenwoordigt de Tokyo International Anime Fair en haar filosofie. In 2009 heet dit figuur: "Wonders of Animation are Infinity". Verder kann je op de TAF ook Cosplay-rollenspelen beleven die erg populair zijn in Japan.