BCT-Touristik

Japan4Youth

Ryokan

De overnachting in een traditionele Japanse herberg, de ryokan, biedt een uitstekende mogelijkheid om de Japanse leefwijze te leren kennen.
In de kamers liggen zachte strooien matten, de tatami, en ze mogen alleen met sokken of blootsvoets worden betreden. Het meubilair van de tatami-kamers is eenvoudig maar smaakvol. De schuifdeuren van de kasten zijn bespannen met washi-papier.

Je knielt op zachte matten en hebt de mogelijkheid om een kopje van de beste groene thee te proeven. Er zijn geen gewone bedden aanwezig, maar voor de nacht leg je futon-matten op de tatami. Vele gasten vertellen na een nacht in een ryokan enthousiast dat ze nog nooit zo ontspannen hebben geslapen.

De gemeenschappelijke badkamers van de ryokan zijn in Japanse stijl, dat wil zeggen wastafel en WC bevinden zich niet op de kamers, maar op de etage.

In een ryokan is er bovendien het beroemde, voor mannen en vrouwen gescheiden, hete Japanse bad. Na een lange dag vol met bezichtigingen kan je hier lekker ontspannen en het ervan nemen.

Enkele belangrijke opmerkingen voor het verblijf in de ryokan in Nagoya:
Voordat je de ryokan betreedt, trek je bij de ingang je straatschoenen uit. Binnen je kamer vind je slippers alsook een katoenen kimono (Yukata) die je binnen je kamer en de ryokan kunt dragen (o.a. wanneer je van de kamer naar het bad en terug gaat). Mannen en vrouwen dragen dezelfde huis-yukuta. Wanneer je het gescheiden Japanse bad gebruikt, moet je erop letten dat je je zorgvuldig reinigt alvorens je het uiterst hete water ingaat.

Voor de overnachting in de ryokan heb je alleen handbagage nodig omdat je bagage van je hotel in Kobe direct naar Tokyo wordt getransporteerd. Dat is vooral in je belang want in de ryokan bestaat er op grond van de traditionele bouwwijze geen lift.

De overnachting in een ryokan is een buitengewone en unieke ervaring die absoluut bij een reis naar Japan hoort. Wanneer je om gezondsheids- of andere redenen ervan wilt afstappen, organiseren we voor jou zonder extra kosten een Westerse hotelaccomodatie.