BCT-Touristik

Japan4Youth

City trip 8 dagen

Highlights van deze reis

Highlights
 • anime & manga cultuur
 • Comiket manga beurs
 • avontuur capsule-hotel
 • szenewijken
 • Shibuya
 • Harajuku & Co
 • heilige Mount Fuji
 • Kamakura
 • zetel van de shogunen
 • werelderfgoed Nikko
 • tempels en schrijnen

1e dag - Going Japan

Na een korte vlucht van Amsterdam naar Frankfurt ontmoet je de andere reizigers en je gids aan de luchhaven Frankfurt. De gids zal je op de hele reis begeleiden. Een directe vlucht brengt je dan binnen ongeveer elf uur gemakkelijk over nacht naar Toyko.

2e dag - Tokyo-Feeling

Omdat tussen West-Europa en Japan zeven tijdzones liggen en wij tegen de zon vliegen, komen we de volgende namiddag in Tokio aan. (De terugvlucht compenseert dit dan weer...) Na onze aankomst gaat het eerst naar ons hotel.
Kort wat verfrissen en het gaat verder naar het drukke leven van Tokio! Ons doel is het zakencentrum Shinjuku met zijn wolkenkrappers. Vanuit de 45e verdieping van het Metropolitan Government Building heb je een geweldig uitzicht over de stad. Er komt geen einde aan de huizenzee en bij goed weer zie je zelfs in de verte de berg Fuji - deze bekijken we op een andere dag nog eens van nabij. Pas wanneer we beneden aankomen, begrijpen we hoe reusachtig deze stad echt is.

3e dag - Tempel en manga

We beginnen in Asakusa en bezichtigen de Senso tempel die beroemd is voor zijn reusachtige, rode lampion binnen de donderpoort Kaminari-mon. Volgens de legende vonden in de 7e eeuw twee vissers een Kannon standbeeld in de rivier Sumida en richtten er een tempel voor op. Daarmee is de Senso-ji de oudste tempel van Tokio. Vóór de tempel, op de Nakamise, zijn er vele kleine souvenir stands aanwezig.

Het gaat verder met de boot op de rivier Sumida van Asakusa naar de Hamarikyu-tuin. Tijdens deze vaart hebben we een prachtig uitzicht op de skyline van Tokio. De Hamarikyu-tuin is een voormalig

Cosplayer as Anime characters

parkcomplex van de shogunen. Die vormt de ideale tussenstop om frisse lucht te happen en nieuwe krachten op te doen voordat we ons weer in het gewoel storten. Nu gaat het namelijk verder met de metro naar Shibuya, een van szene- en stapwijken in Tokio. Hier bezoeken we de Mandarake - DE manga-winkel van Tokio. Hier krijg je alles wat het manga-hartje begeert. Bovendien dragen de verkopers allen cosplay-kostuums!
De "shopping-tour" gaat verder door Shibuya naar Harajuku. Uiterlijk hier zie je hen, de crazy-teens van Japan!

4e dag - Kamakura en Fuji-san

Kamakura Daibutsu

Vandaag verlaten we voor de eerste keer de stad. Een beetje zuidelijk van Tokio is Kamakura gelegen - de stad van de shogunen. Vanuit hier heerste de Minamoto-clan vanaf 1180 tot en met 1333 over Japan. Door de vele boeddhistische tempels en shintoïstische schrijnen weet je helemaal niet waarheen je eerst moet kijken.
Wij bekijken eerst het in 1063 opgerichte schrijn Tsurugaoka- Hachiman-gu. Hier bad al de eerste Kamakura shogun tot de krijger-god Hachiman.
Verder wandelen we naar de grote, meer dan13 m hoge, bronzen Amida-Buddha. Sinds in 1498 een tsunami de Kotoku tempel verwoestte, mediteert de buddha in de open lucht.
Vervolgens gaan we naar het vulkaankratermeer Ashi in Hakone. Hier bewonderen we vanuit een boot de Fuji-san - een absolute must op iedere Japanreis. De Fuji-vulkaan is namelijk het eerste nationale symbool van Japan!
De zijden zijn bijna symmetrisch en lijken op het Japanse letterteken voor het cijfer acht. Deze vorm betekent geluk en welvaart.
We bestijgen met een kabelbaan de Komagatake vulkaankrater.
Wat een uitzicht!

5e dag - Nikko - de drie apen (City Trip 2010)

We gaan weer naar de omgeving - deze keer naar het noorden, naar het UNESCO werelderfgoed in Nikko. Hier was vanaf de 17e tot en met de 19e eeuw het culturele centrum van het Tokugawa-shogunaat.
"Zeg niet "prachtig" alvorens Nikko te hebben gezien.", zegt een Japanse spreekwoord. Maar waar beginnen we?
Het Toshogu schrijn is toegewijd aan Tokugawa Ieyasu, de oprichter van het Tokugawa-shogunaat.
De paardenstal van het gebouwen-complex is versierd met het beroemde snijwerk van de drie apen die telkens de ogen, oren en de mond dicht doen. Zij symboliseren de buddhistische leer "niets zien, niets horen, niets zeggen".
Het gaat verder naar de Rinno-tempel. Hier is naast indrukwekkende buddha-standbeelden ook het Tayu-in aanwezig, het mausoleum van de shogun Tokugawa Iemitsu. Hij was er in 1633 voor verantwoordelijk dat Japan zich gedurende 235 jaar van het buitenland afsloot.
Het Futarasan schrijn maakt indruk met zijn bronzen torii en de rood gelakte boogbrug. In de Futarasan is er bovendien een "geesten-lantaarn" aanwezig waarvoor volgens de legende 's nachts zelfs verschillende samoerai zo zeer zijn geschrokken dat ze met zijn zwaard de lamp te lijf gingen.
Terug in Tokio staat ons een heel bijzondere nacht te wachten. We slapen in een capsule-hotel! Maar je hoeft niet bang te zijn, de kleine eenpersoonscapsule houdt alles in wat je nodig hebt - zelfs een televisie. De badkamer wordt gemeenschappelijk gebruikt.

6e dag - Comiket en Odaiba

Vandaag beleef je de must voor iedere fan van de Japanse manga en popcultuur: we rijden naar Odaiba en bezoeken de Comiket!
Deze Comic Market is de grootste manga beurs van de wereld. Het is absoluut niet vergelijkbaar met de Europese beurzen en anime conventions. Er zijn niet alleen uitgeverijen vertegenwoordigd maar ook meer dan 20.000 Dojinshi (fan-art)-cirkels. Vele grote tekenaars hadden hier hun debuut. Een van de hoofdattracties is het cosplay-plateau waarop de cosplayers voor foto's poseren. Wie wil, kan na inschrijving zelf meedoen. Op de Comiket krijg je echt de geweldigste en meest interessante kostuums te zien! De opkomst is groot: 500.000 fans bewonderen gedurende twee dagen manga, anime, dojinshi, fanartikelen enzovoort...
Wanneer we al op het kunstmatige eiland zijn, brengen we de namiddag, na een wandeling op het strand, verder door met de futuristisch-romantische wereld van Odaiba.
Bij het shoppen in het Venus-Fort - een van de meest buitengewone shopping malls van Japan - voel je je alsof je je in de Disney-variant van Venetië bevindt.
In de Toyota Showcase kunnen techniek-enthousiasten zowel auto's zoals de "Emeraude" en de "Caldina" als ook de toekomstige automobiel-techniek bekijken en uitproberen.
Vanuit een van de grootste reuzenraderen van de wereld heb je een prachtig uitzicht op de Rainbow-bridge, de haven en de Tokyo tower (Japanse Eiffeltoren).
Een mooie jaarsafsluiting!
Nu moeten we nog een feestlocatie voor vanavond uitzoeken...

7e dag - Gelukkig nieuwjaar!

's Morgens staat eerst uitslapen op het plan - het Japanse nieuwjaar viert men rustig. Wie zich kan opkrabbelen (en wil), wandelt later over de Ameya-Yokocho markt. Hier kan je relatief goedkoop gaan shoppen. Misschien ontbreken er nog cadeautjes voor thuis? Vandaag heb je de kans voor de laatste inkopen. Daarna wandelen we door het Ueno park - het honderd jaar oude stadspark van Tokio. Hier bevindt zich ook de beroemde Ueno dierentuin. De ernaast gelegen Kanei tempel doet zijn dienst als uniek "uitgeleende" achtergrond van het wildpark.
Nu krijgen zowel de fans van techniek en computer alsook die van anime en manga wat ze willen: we rijden naar Akihabara.
Hier wachten anime, gamecenter, department stores zoals de Gamers Honten, op je met tijdschriften, manga, dojinshi, artbooks, dvd's, videospelletjes, modelbouwsets, goods en trading cards. Naast talloze winkels met de nieuwste electronica-artikelen zijn er ook winkels met tweedehands dvd's en blue rays. Na het vele shoppen, gaan we zitten en ontspannen in een van de beroemde medo-kissa (maid-café) waarin in de stijl van het Victoriaanse tijdperk wordt bediend.

8e dag - Matane Japan

De dag van het afscheid is gekomen. We vliegen terug naar Europa. Nog eens uit het raam kijken en zwaaien... Maar wie met de Japan-koorts wordt aangestoken, die zal terugkomen!
We zeggen dus "nihon matane" - "tot gauw Japan"!