BCT-Touristik

Japan4Youth

Japan — het land van de rijzende zon wacht in het oostelijke Azié op ons!

Bij onze Japanreizen voor jongeren beleven wij het land van de tegenstellingen:
samen ontdekken wij de Japanse traditie en moderne.
Wie in de megasteden van Japan aankomt, zal allereerst onder de indruk zijn van futuristische flatgebouwarchitectuur, de grootste metronetwerk van de wereld, capsule-hotels, mensenmenigten en de flair van de Japanse popcultuur. In Japan zijn Sailormoon, Naruto en Hello Kitty thuis. Cosplay wordt hier niet alleen op conventions zoals de Comiket maar ook op de straat geleefd. Anime en manga behoren tot de dagelijkse leven als rijst en vis.

24 uur geopende gamecenter, karaoke-boxen en electronica wijken flikkeren met hun neonlichten om strijd. Scholieren in uniformen, employés in pakken en gestylde jongeren overheersen het straatbeeld binnen de in-wijken zoals Harajuku, Akihabara en Shibuya. In Japan ga je winkelen binnen departmentstores met ingebouwde reuzenraderen en binnen de grootste ondergrondse winkelpassages van de wereld.

Ook het traditionele Japan komt op onze Japanreizen niet tekort. Japan heeft een van de oudste culturen van de wereld. In de voormalige keizerstad Kyoto voel je ook tegenwoordig nog de aristocratische oorsprongen - kastelen, tempels en een compleet vergulde paviljoen wachten op ons. In de Gion-wijk komen je geishas en maikos in hun kostbare kimono's tegen. In Tokyo en Osaka ontmoet je daarentegen sumo-worstelaars in yukata op hun weg naar de training. Wij bezoeken oude samoerai-kastelen in Himeji en Nagoya, de heerserplaatsen van de shogunen, het werelderfgoed in Nikko, bezichtigen boeddhistische tempels en reusachtige boeddha-standbeelden in Nara en Kamakura. Op het heilige eiland Miyajima lopen tamme herten langs de shinto schrijngebouwen waarin de oude Japanse goden worden vereerd.

Je heb een pauze nodig?
De tuinen van de tempels, paleizen en kastelen nodigt je uit voor een verpozing. Na een heet ontspannend bad in de onsen geniet je in een traditionele herberg een kopje groene thee in de tatami-kamer voordat je op de futon freewheelt.

Iets culinair?
Japan is aan veelvoudigheid niet te overtreffen. Okonomiyaki, shabu-shabu, ramen, mochi enzovoort. Naast sushi bestaan er vele andere maaltijden, je moet deze gemakkelijk proberen! Hoe ziet het eruit met een sake (rijstwijn) of een zoete Umeshu (pruimenwijn) voor het eten?

De natuur van Azië beleven?
Niet alleen het stedelijke leven maar ook de natuur komt bij ons niet tekort! Japan is rijk aan natuurschoonheden. De kersenblosem in de lente, de Koyo-loofkleuring in de herfst, de heilige berg Fuji in het Hakone nationaal park, de bamboebossen van Arashiyama in de bergen rond Kyoto, actieve vulkanen en riverrafting wachten op jou.

Het maakt niet uit of jij een Tokyo City Trip, een studiereis of een van onze Japan4Youth reizen wilt maken, wij bieden je een onvergetelijke vakantie in Japan!